Eindelijk een update - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Janneke Heijden - WaarBenJij.nu Eindelijk een update - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Janneke Heijden - WaarBenJij.nu

Eindelijk een update

Door: Janneke

Blijf op de hoogte en volg Janneke

05 April 2012 | Argentinië, Buenos Aires

Hoi allemaal,

Ik ben nu al zo'n zes weken in BA en sinds vier weken woon ik in een appartement samen met twee huisgenoten in San Telmo, calle defensa. Het is een erg toeristische wijk, maar ook erg leuk en dicht bij de uni. En ik vind het top dat ik nu al verschillende mensen in mijn buurt ken. Al durf ik nu niet echt meer ijsjes (specialiteit hier) te halen... Mijn huisgenoten zijn Augustin uit Frankrijk en Juan Pablo uit Mexico. Echt twee toffe kerels. We eten vaak samen (uiteten, afhalen of als ik kook) en we hebben ook wel goede gesprekken. Ze hebben ook allebei een heel apart levensverhaal. Juans broer is 2 jaar geleden overleden in een auto-ongeluk en die helpt hem sindsdien via bovennatuurlijk contact bij het maken van een film over inca-religie en boxen. Zo heeft hij hem de weg gewezen naar sjamanen in Mexico. Augustin zegt wel eens op de bank bij Sarkozy te hebben gezeten en vele CEO's van Franse bedrijven te kennen. Ze zijn daar allebei heel serieus over, Juan heeft een docu voor sponsoren voor zijn film bijna klaar en ik denk dat Augustin wel een carrière in de Franse politiek najaagt. Gesprekken met hen zijn dus erg interessant, omdat het heel andere perspectieven op de wereld zijn. Verder heb ik natuurlijk ook al andere mensen leren kennen. Ik ga vooral om met een groep Australiërs / Amerikanen. Helaas een slechte invloed op mijn spaans, want met hen spreek ik alleen maar engels. En die Australiërs zuipen hard!

Een beetje lastig is het dus nog wel dat alle vakken in het spaans zijn. Maar het gaat steeds beter. Ik volg hier op de uni spaans en vier vakken voor exchange studenten: economia del desarrollo (development economics), desarrollo humano & cohesion social, procesos politicos & sociales en revoluciones comparadas de las americas. Vind ik allemaal heel interessant.

Wat ik hier vooral doe naast naar de vakken gaan is uit-eten, wijntjes drinken en de stad bekijken. Ik heb nog niet zo veel gereisd, dus ik dacht: weinig interessants te melden, maar misschien vinden jullie het toch leuk om te lezen. Ik zou eigenlijk deze week naar Uruguay gaan, maar ik heb gecanceld omdat zaterdag bleek dat ik mijn reispartner echt niet kon uitstaan, en na een dag met haar zwaar chagerijnig was, dus nu ben ik aan mijn masterscriptie te werken. En ik heb besloten een ander weekend naar Uruguay te gaan.

De stad is ontzettend relaxed, sommigen vinden het vervelend, maar ik vind het wel fijn dat het een uur duurt voordat je je eten krijgt in een restaurant. Lekker lang tafelen, ik heb toch geen haast:) En ondanks dat het leven voor Portenos het afgelopen jaar veel duurder is geworden (bijvoorbeeld openbaar vervoer meer dan 2x zo duur) gaan veel mensen gewoon iedere middag uiteten. Misschien omdat de Argentijnse keuken zo ontzettend goed is met heul veul vlees. Geld moet rollen hier, lijkt het. En het ritme is echt helemaal anders. Tegenwoordig eet ik pas rond of na 10 uur avondeten, net zoals de Argentijnen. Daarnaast zijn veel gebouwen echt super mooi. Alleen is het zo groot hier! Echt niet te vergelijken met Tilburg of een grote Europese stad. Soms spreek ik met iemand af in een ander deel van de stad (gewoon nog steeds centrum en goede wijk) dan ben ik een uur onderweg. En het is ook super vervuild. Als ik naar de uni ga moet ik altijd een grote straat oversteken waar je de uitlaatgassen in de lucht ziet en ruikt hangen. Dat ik nu verkouden ben en een zere keel heb is dus geen toeval. Voor degenen die geïnteresseerd zijn, dit is de uni: http://www.uca.edu.ar/index.php/home/index/es

Het is al met al niet echt een stad waar ik mijn hele leven zou willen wonen (goed nieuws, Remco), maar ik heb het nu wel super naar mijn zin. En natuurlijk mis ik jullie heel erg!

Kussies,

• 05 April 2012 - 15:43

Martijn:

Vet hoor, Janneke! Leuk dat je huisgenoten zo interessant zijn. Ik hoop dat je het leuk met ze hebt. Jammer dat je Uruguay reis niet door is gegaan. Moet je snel maar een keer doen, want het is een leuk land. Zoals je weet, ben je er zo, dus dat zal vast nog wel een keer gebeuren. Veel plezier met alles! Geniet ervan!

• 05 April 2012 - 16:47

Sedi:

Hoezo durf je niet echt meer ijsje te halen?! Er is NOOIT een reden om GEEN ijs te eten, zelfs in het meer gehaaste en koudere Tilburg, dus al helemaal in BA! haha.

Geniet van wat komt!
    Liefs,

• 05 April 2012 - 21:04

Mam En Pap:

je weet het hè...............een ui naast je bed!

• 05 April 2012 - 23:12

Iris:

Ik vind de reacties hier echt prachtig. En ik ben het met sedi eens, ijs is altijd goed!

Succes met studeren, als beloning mag je af en toe even zuid amerika ontdekken, is ook fijn (met de juiste mensen).

Xx

• 06 April 2012 - 14:57

Phil Corstiaans:

ha janneke , leuk om te lezen ,geniet er maar lekker van ,t is zo weer om , en dat is waar een ui langs je bed, heeft remco geluk dat je niet in die stad wil wonen, gr phil en wim

• 07 April 2012 - 08:49

Heleen:

Leuke update weer Janneke! Grappig om ook wat meer te weten over de mensen die je daar tegenkomt! Keep us posted!!! xx heleen

• 07 April 2012 - 12:50

Rianne:

Heel veel plezier! Maar aan alle verhalen te zien gaat dat wel goedkomen :). Succes met je scriptie en lekker genieten! Liefs xxx

• 09 April 2012 - 15:09

Jannis:

Hey Janneke,

Klinkt toch wel goed ondanks enkele kanttekeningen! Sowieso leuk dat de stad niet te vergelijken is met Tilburg of een andere Europese stad; dan ben je in ieder geval niet voor niets die kant opgegaan. ;) Heel veel plezier nog!

• 09 April 2012 - 19:49

Anneke:

Hey Janneke,
    Leuk om weer een berichtje te lezen. Fijn te horen dat je je daar goed vermaakt en wat goed dat je ook aan je scriptie werkt! Heel veel plezier nog & geniet er lekker van. Liefs xx

• 17 April 2012 - 14:28

Erik (Roommie!):